Fibersnacks
Navigation Søgning

Fiberrige skærm-snacks

Mangler du inspiration til madpakken, en lækker aftensnack, eller trænger du til endnu mere fiber i din hverdag? Her har du et par opskrifter, som er smækfyldt med fiber. Og det er næsten lige så hurtigt, som vores internet.

     

KAKAO-BANANSMOOTHIE

■     3 modne bananer (gerne overmodne)
■     2-4 spsk. kakaofibre eller usødet kakaopulver
■     2 spsk. mandelsmør
■     ½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Put alle ingredienser i en blender og blend – juster evt. konsistensen med koldt vand. Server i et glas. Pynt evt. med lidt kakaonibs på toppen.

     
     

PIZZASNEGLE

Dej:
■     100 g majsmel (gerne fuldkorn) 
■     100 g rismel (gerne fuldkorn) 

■     1 tsk. salt 
■     1/2 tsk. basilikum
■     1 tsk. bagepulver
■     2 spsk. HUSK (kostfibre)
■     4 dl lunken vand

Fyld:

■     1/2 glas rød pesto (tomat)
■     100 g revet mozzarella/cheddar

■     250 g kylling i strimler

 

     
   

HINDBÆRSMOOTHIE

■     125 g hindbær
■     2 tsk. havreflager (eller quinoa)
■     8 smuttede mandler
■     1 spsk. honning
■     2 dl mælk

Sådan gør du:
Put alle ingredienser i en blender. Blend og server.

     
   

FULDKORNSKNÆKBRØD

■     30 g havregryn
■     30 g solsikkekerner
■     30 g græskarkerner
■     40 g sesamfrø
■     50 g hørfrø
■     100 g hvedemel
■     ½ tsk. bagepulver
■     1 tsk. salt
■     1 dl vand
    ½ dl raps- eller olivenolie

Sådan gør du:
Bland, rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste lag
papir og bag ved 200 grader i 15 minutter. Brødet knækkes i mindre
stykker.

     
   

GULERODSBOLLER

■     3 æg
■     3 spsk. creme fraiche
■     1,5 dl majsmel (gerne fuldkorn)
■     1 dl kikærte- eller kastanjeme
■     2 tsk. bagepulver
■     2 tsk. salt
■     1 revet gulerod
■     2 tsk. loppefrøskaller
■     2 dl solsikkekerner
■     0,5 dl hørfrø

Sådan gør du:
Bland æg og creme fraiche, og tilsæt bagefter de øvrige  ingredienser. Lad dejen hvile i 10 min. Placér ca. 8 boller på en bageplade med en ske. Bag i 15-20 min. ved 200 grader.

     
 

 MÜSLIBAR

■     1/2 dåse sød kondenseret mælk
■     25 mandler
■     12 hakkede valnøddekerner
■     5 spsk. hørfrø eller solsikkekerner [eller halvt af hver]
■     3 hakkede, tørrede figner 
■     4 spsk. tørret frugt [rosiner, æbler-tern eller tranebær]
■     2 spsk. kokusmel
■     2 spsk. rugflager
■     2 dl havregryn


Sådan gør du:
Lun kondenseret mælk [ikke koge] og tag gryden fra varmen.
Bland alle ingredienser i.
Hæld massen i en bradepande beklædt med bagepapir, fordel den jævnt og tryk massen glat.
Bag ved 125 grader i en time.
Skær ud i passende stykker.