Flexafregning betyder, at du vil kunne spare penge ved at flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor elprisen er lav - typisk om natten, og når vinden blæser.
Hvornår kan jeg få flexafregning?
Muligheden for flexafregning vil blive indført gradvist frem til den 31. december 2020, hvor alle elmålere skal kunne flexafregnes.
For at du kan få flexafregning, skal din elmåler være timeaflæst, og dit netselskab skal have valgt at ændre din afregningsmetode til flexafregning.
Skiftet til flexafregning styres af netselskaberne. Til højre her på siden kan du tjekke, om du er overgået til flexafregning.
Det vil desuden fremgå på din regning, når du overgår til flexafregning.
Hvad betyder det?
Hvis du har SpotEl eller FynskSupportEl, vil vi orientere dig, når du overgår til flexafregning, og du kan få gavn af at flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lav.
Hvis du har et fastprisprodukt eller KvartalsEl vil flexafregning ikke komme til at påvirke din elpris, da du betaler det samme for din strøm, uanset hvornår du bruger den. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt elprisen er høj eller lav. Du skal dog være opmærksom på, at nogle netselskaber har valgt at indføre differentieret betaling for transport af el. Det betyder, at det i nogle tidsrum er billigere at få leveret strøm, mens det i andre tidsrum er dyrere. Det er typisk om vinteren i tidsrummet mellem kl. 17 og 20, at betalingen vil være højere.
Husk at du på Mit Energi Fyn altid kan følge dit forbrug.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her, så vil vi løbende holde dig orienteret om udviklingen og mulighederne med flexafregning.
Hvorfor flexafregning?
Flexafregning er et vigtigt element i fremtidens intelligente energisystem.
I Danmark og mange andre lande producerer vindmøller og solceller mere og mere strøm. Derfor bliver der også stadig større behov for, at vi som elkunder bliver mere fleksible og flytter en del af vores elforbrug væk fra de tidspunkter, hvor mange bruger strøm, og hvor vindmøller og solceller producerer begrænsede mængder strøm, hen til de tidspunkter hvor der er mindre belastning på elnettet, eller hvor vinden blæser og solen skinner.
Fra politisk side har man derfor besluttet, at alle elkunder senest i 2020 skal kunne afregnes på timebasis. Målet er at motivere os til at flytte vores elforbrug til de tidspunkter, hvor det giver mening økonomisk og i forhold til den grønne omstilling.