Energisparetips | Få konkrete energispareråd her
Navigation Søgning

Energirådgivning

Hvis du ønsker at spare penge på dit energiforbrug, kan du her på siden finde en række gode energispareråd og tips til energibesparelser, der gør din hverdag mere energivenlig.

Energisparetips

Hvis du ønsker at spare penge på dit energiforbrug, kan du her på siden finde en række gode energispareråd og tips til energibesparelser, der gør din hverdag mere energivenlig.

Vi har inddelt vores mange energisparetips i forskellige områder, så du nemt kan se hvilke elspareråd der kan hjælpe dig til et lavere elforbrug afhængig af årstid, hverdagsgøremål og hvilken del af boligen der er tale om.

For at afdække, om de forskellige energispareråd har effekt i dit hjem, er det i øvrigt en god idé at følge din husstands elforbrug regelmæssigt. 

Energi Fyn gør dette nemt for dig, da du kan følge dit elforbrug her eller via vores app på din smartphone.

Du kommer til de konkrete energisparetips ved at klikke på de forskellige billeder herunder.

Belysning
Køkken
Tøjvask
     
     
Standby-forbrug 
Udluftning
Sommer
     
     
Vinter

 
     

Et ekstra energispareråd

Et andet konkret energispareråd er at undersøge dine nuværende elektriske husstandsapparater og hvidevarers elforbrug. Ældre modeller benytter nemlig ofte mere strøm end nyere alternativer.

Særligt på apparater der kører konstant, som for eksempel fryser og køleskab, kan der være væsentlige energibesparelser at hente.

Hos Energi Fyn har vi et værktøj, du kan benytte, når du gerne vil have oplysninger omkring din husstands aktuelle elforbrug.

Det kalder vi for et sparometer og det kan måle energiforbruget på dine forskellige elektriske apparater i husstanden.

Sådan opnår du energibesparelser med et sparometer

  • Lån et sparometer hos Energi Fyn. Det gør du ved at reservere apparatet på telefon 63 17 19 00 eller mail energifyn@energifyn.dk. Efterfølgende får du besked om, hvornår du kan hente sparometeret i Energi Fyns reception på Sanderrumvej 16, 5250 Odense SV. Du kan låne vores sparometer i 14 dage ad gangen. Læs mere her
  • Foretag målinger af energiforbruget som anvist i den vejledning, der følger med sparometeret og få syn for, hvor meget el hvert enkelt husholdningsapparat forbruger.
  • Nedsæt elforbruget ved at vurdere behovet for dine elektriske apparater og se om der nogle af dem, der med fordel kan udskiftes med mere energibesparende af slagsen.
  • Vurdér samtidig, om der er apparater, der kan bruges anderledes, sjældnere eller mere effektivt.

Husk i øvrigt, at du altid kan skrive til os på energibesparelser@energifyn.dk, hvis du har flere spørgsmål.